Boeken die ik in februari heb gelezen

20190304_112707910_ios

In februari las ik twee boeken. Na maanden lang in een reading slump gezeten te hebben, heb ik hem voor mijn gevoel eindelijk verslagen! Ik las niet heel veel, maar toch ben ik blij met de twee boeken die ik gelezen heb! In dit artikel vertel ik wat ik van deze boeken vind.

20190304_142750640_ios

NATASHA gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.
DANIEL heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.
Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Begin vorig jaar las in Everything, Everything van Nicola Yoon. Ik was meteen verliefd op haar manier van schrijven en de super schattige verhaallijn. Ik wilde heel graag ook haar andere boek lezen en besloot daarmee het jaar 2018 af te sluiten. Dit liep even anders, want ik deed ruim twee maanden over het boek. Toch vond ik het een ontzettend leuk boek

Je wisselt tijdens het lezen tussen twee perspectieven; die van Daniel en die van Natascha. Ik vind het altijd leuk om vanuit twee perspectieven te lezen. Tussen de verhaallijn door komen er ook teksten voorbij die meer diepte in het verhaal brengen. Zo wordt er af en toe iets vertelt over een bijfiguur, waardoor we meer over die persoon te weten komen. Ook wordt er uitleg gegeven over verschillende onderwerpen die in het boek voorkomen het boek, zoals liefde, het multiversum of het Jamaicaanse woord irie. Ik vond het wel een beetje vreemd dat bijna heel het verhaal plaatsvond in 24 uur, maar dat is ook wat het verhaal bijzonder maakt. Het einde was niet voorspelbaar, wat leuk was. Toch viel het mij een beetje tegen en had ik liever een ander einde gezien.

Ik raad dit boek zeker aan voor fans van young adult boeken! Als je Everything, Everything leuk vond is het sowieso een aanrader, want de schrijfstijl komt overeen. Als je niet zoveel hebt met chlicé liefdesverhalen, zou ik het boek niet lezen. Het is op sommige momenten erg cheesy en heel onwerkelijk.

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je het boek graag lezen? Bestel dan op bol.com de Engelse of de Nederlandse versie.

20190304_142823060_ios

Een jonge vrouw weet eindelijk wat ze wil in het leven: skilerares worden. Totdat ze merkt hoe gevaarlijk dit werk kan zijn…In het huis van de familie Dijkstra is de spanning om te snijden. Sinds kort woont dedrieëntwintigjarige Manon na een verbroken relatie weer thuis. Haar ouders en jongere zus Fleur, die in alles haar tegenpool is, vinden haar maar een losbol, die niets serieus aanpakt. Toch gaan ze, volgens traditie, ook dit jaar weer met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk.Op de tweede dag van hun vakantie wordt de blauwe piste ontregeld door een snowboarder die dwars door een skiklasje heen schiet. Manon aarzelt niet en redt een meisje dat van schrik op de zwarte piste afstormt. Haar reddingactie valt op en ze wordt door de leiding van de skischool gevraagd om voor hen te komen werken. Het ongeval blijkt pas het begin te zijn van serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert algauw in een nachtmerrie…

Het heeft zo’n twee jaar geduurd, maar afgelopen maand heb ik dit boek eindelijk gelezen! Laatst heb ik een aantal boeken uit mijn kast gehaald om ze te verkopen of weg te geven. Après-Ski kwam deze ook terecht op de stapel. Ik had geen enkele interesse in het lezen van dit boek. Na een week op de stapel te hebben gelegen, besloot ik opeens om hem toch een kans te geven. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan!

Après-Ski van Suzanne Vermeer is een perfecte thriller om tijdens het wintersportseizoen te lezen. Het duurde een tijdje voordat ik helemaal in het verhaal zat. Het begon wat traag en pakte mijn niet meteen. Wanneer de spanning eindelijk tevoorschijn komt, gaat het allemaal erg snel. Toen de spanning er eenmaal inzat, kon ik niet stoppen met lezen en heb ik het boek in één adem uitgelezen.

Het boek is niet super spannend, maar spannend genoeg om niet te kunnen stoppen. Als je fan bent van de andere boeken van Suzanne Vermeer of van de boeken van Saskia Noort, is dit zeker een aanrader.

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je het boek graag lezen? Bestel hem dan via deze link op bol.com

Dit waren de boeken die ik in februari gelezen heb. Deze maand verwacht ik meer te lezen dan in februari. Ik heb vakantie en mijn reading slump is helemaal weg. Heb jij boeken gelezen in februari?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.