Boeken die ik kocht in mei

img_0793

Wow, long time no see. In mei ben ik jarig geweest en heb ik geld gekregen om boeken te kopen. Ik besloot de dag nadat ik mijn laatste examen had gemaakt naar Tilburg te gaan om daar eens goed te shoppen. Ik ging naar binnen bij mijn favoriete boekenwinkel en kocht daar 6 boeken. Ik kocht er ook een bij de Bruna. Lees je mee?

img_0813

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.

Van dit boek wist ik van tevoren al dat ik het mee zou nemen. Het is Leah on the offbeat geschreven door Becky Albertalli en dit is een soort samenhanger met het boek Simon vs. the homo sapiens agenda. Ik heb het boek over Simon en keer gelezen en ik vond dat boek echt gewéldig. Van dit boek ben ik echt bijna alleen maar goede reviews tegen gekomen, dus ik ben ontzettend benieuwd.

img_0815

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld (Simon vs. the Homo Sapiens Agenda) van Becky Albertalli is een lief en grappig boek. Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens. Maar dat hoeft niet iedereen te weten. Als een e-mail van hem aan ene Blue in verkeerde handen valt, wordt hij gechanteerd door een klasgenoot. Het leven wordt steeds ingewikkelder en Simon zal uit de kast moeten komen voordat hij eruit wordt geduwd. Maar hoe doet hij dat zonder zichzelf en zijn vrienden in verlegenheid te brengen? En zonder zijn kans te verknallen bij de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit?

Zoals ik hierboven al vertelde, heb ik Simon vs. the homo sapiens agenda van Becky Albertalli al eens geluisterd, maar aangezien dat al ongeveer een half jaar geleden was, besloot ik het boek te kopen, zodat ik hem nog een keer echt kon lezen. Dat is ook wel handig aangezien het boek over Leah veel dezelfde karakters heeft, en ik zo weer even in het verhaal kom.

img_0817

Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd – op het meest bijzondere meisje van de klas natuurlijk. Een tijdlang bewonder je haar vanuit de verte. Je weet zeker dat je haar nooit kunt krijgen. En dan opeens, is er die avond. Er gebeurt niets, maar jullie praten, er is een klik, en een belofte van meer.
En dan is ze er opeens niet meer. Ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen.
En dan liggen opeens die bandjes voor jouw deur…

Ik denk dat iedereen wel eens van Thirteen reasons why heeft gehoord. Als je geen Netflix hebt en je niet eens wist dat het een boek was, heb je het waarschijnlijk voorbij horen komen op het nieuws. I know, dat sommigen dit boek absoluut niet willen lezen of de serie absoluut niet willen zien en daar kan ik mij best iets bij voorstellen. Dit boek en de serie hebben namelijk een hele lijst van trigger warnings, zoals zelfmoord, zelfbeschadiging, verkrachting, sexueel misbruik en ga zo maar door. Ik respecteer iedereen zijn keuze of je het boek nou wel of niet wilt lezen, en ik hoop dat jullie mijn keuze om het boek te lezen ook respecteren.

img_0820

De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Noah is introvert en worstelt in stilte met zijn homoseksualiteit, Jude is aanwezig en geliefd bij de jongens. Hun moeder stimuleert hen om naar de kunstacademie te gaan. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd?

Ik heb een deel van dit boek al gelezen, nou ja, eigenlijk geluisterd en ik vond het een super leuk verhaal! Ik vond het boek alleen niet fijn als audioboek en toen ben ik ermee gestopt. In de boekenwinkel zag ik dit boek staan en besloot ik het mee te nemen, zodat ik toch het verhaal kan meekrijgen. De binnenkant van het boek vind ik er ook heel leuk uitzien. Er zitten namelijk op sommige pagina’s ‘verf vegen’, wat alles met het verhaal te maken heeft. Voor zover ik weet dan tenminste.

img_0827

NATASHA gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.

DANIEL heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.

Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Om heel eerlijk te zijn weet ik niks van dit boek af. Ik hoor je al denken: “Waarom heb je het dan gekocht?” Dat is omdat ik begin dit jaar Everything, Everything heb gelezen (wat nu mijn favoriete boek is btw) en dat boek is net als dit boek (The sun is also a star) geschreven door Nicola Yoon.

img_0836

Alice volgt een pratend wit konijn naar zijn konijnenhol en belandt in Wonderland. Ze ontmoet Twiedeldie en Twiedeldom, de Wijze Rups, de Gekke Hoedenmaker en nog veel meer karakters uit het beroemde verhaal van Lewis Carroll.

Dit boek, Alice’s adventures in Wonderland, is een klassieker die ik al een tijd lang wil lezen. Toen ik in de boekenwinkel in Tilburg was kwam ik deze prachtige editie tegen. Het is een rode kaft en de kaft voelt een beetje zacht aan (idk hoe ik het goed moet uitleggen). Op de kaft staan blauwe flamingo’s die mooi glanzen.

img_0831

De ca. 10-jarige Max heeft problemen met mensen en zij met hem: zijn oudere zus negeert hem, zijn ouders zijn gescheiden en Max vindt de nieuwe vriend van zijn moeder waardeloos, leraren en buren begrijpen hem niet. Max reageert op alles heel impulsief en driftig. Wanneer hij op een keer zijn wolvenpak aantrekt, gaat hij te ver en ontvlucht het huis. Varend over zee belandt hij op een eiland met vreemde en grote monsters. Hij wordt hun koning en leert in die samenleving zichzelf beter kennen.

Dit boek vond ik in de voordelenbak bij de Bruna voor maar 2 euro. Ik herhaal 2 euro! Het is geen young adult boek, maar meer een boek voor kinderen. Het is namelijk gebaseerd op het prentenboek ‘Max en de maximonsters’. Het vindt voor een deel plaats in een fantasiewereld, wat ik dus al helemaal geweldig vind.

Dit zijn alle boeken die ik in mei heb gekocht. De samenvattingen die erbij staan heb ik van bol.com gehaald. Dit heb ik gedaan omdat ik nooit meer over een boek wil weten dan wat er achterop de kaft staat en ik dus zelf niet zo’n goede samenvatting kan geven.

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.