Everything, Everything

img_0674

Toen ik dit boek met Kerst kreeg, had ik al gelijk zin om het te lezen. Toch las ik eerst een aantal andere boeken, maar een paar weken kwam het er toch eindelijk van. Ik las Everything, Everything. Toen ik hoorde dat er een film van uit kwam, besloot ik dat ik eerst het boek wilde lezen. Dat is nu eindelijk gebeurd, nu nog de film ergens zien te vinden. Lees je mee?

img_0689

Madeline Whittier is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze nog nooit in haar zeventien jaren buiten is geweest. Maar wanneer Olly naast haar komt wonen en met Maddie wil praten, beginnen er kleine scheurtjes te komen in de glazen bol die haar moeder om haar heen had gebouwd. Olly schrijft zijn Messengeradres op een papiertje en houdt het tegen het raam en plotseling gaat er een deur open. Maar durft Maddie wel buiten haar comfortzone te gaan?

Alles, maar dan ook alles gaat om de opwinding en het verdriet dat we ervaren wanneer we uit onze schulp kruipen, en de gekke en soms levensgevaarlijke dingen die we bereid zijn te doen voor de liefde.

img_0690

In het boek staan, zoals je hierboven al kunt zien, heel veel leuke illustraties. Dat vind ik zelf altijd heel leuk en zo leest het ook makkelijk weg. Het verhaal is echt heel schattig en aandoenlijk, maar er zit wel een dikke plottwist in. Ik heb het boek erg snel uitgelezen, omdat ik gewoon niet kon stoppen. Sowieso leest het boek heel makkelijk weg, want het heeft iets minder dan 300 pagina’s, waarvan bijna de helft illustraties zijn of pagina’s met kleine stukjes tekst. Ik heb dit eigenlijk nog nooit over een boek gezegd, maar dit is mijn favoriete boek en ik weet zeker dat ik hem ooit nog eens zal lezen.

Everything, Everything is in het Engels te bestellen op bol.com. Ik raad dit boek heel erg aan en ik heb het boek dan ook 5 sterren gegeven op Goodreads.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.