Hygge | de Deense kunst van het leven

img_0310

Afgelopen Kerst kreeg ik dit boek. Het stond al heel lang op mijn verlanglijstje en ik had er hoge verwachtingen van. Ik heb hem op 1 januari uitgelezen en ik vond het toch wel leuk om dit artikel te maken, zodat jullie weten of het het echt waard is om hem te kopen.

img_0316

Hygge, je hoort er steeds meer van. Hygge is een soort van gezellig, maar dan op z’n Deens. In dit boek wordt steeds meer duidelijk wat het is, alleen kan ik het nog steeds niet helemaal uitleggen. Per hoofdstuk neemt de schrijver, Meik Wiking, je mee naar bepaalde aspecten van Hygge. Zo heb je een hoofdstuk over Kleding, thuis en eten en drinken, maar ook over Kerstmis en licht. Ook staan er Hyggelige recepten in om uit te proberen.

img_0313

In dit boek vind je veel grafieken en tabellen. Niet op de wiskundige manier met een formule erbij, maar op een leuke manier. Je kunt bijvoorbeeld vinden hoe vaak Denen kaarsen aanhebben en hoeveel per keer, waar mensen het gelukkigst van worden en hoeveel uur per dag ze daar tijd aan besteden en waar mensen de meeste hygge ervaren. Er worden ook veel Deense woorden met hygge erin gebruikt. Ik vind het heel leuk dat ze daar een speciaal hyggewoordenboekje voor hebben gemaakt met woorden als fredagshygge en hyggesnak.

img_0319

Verder staan er enorm veel mooie foto’s en plaatjes in het boek, waardoor het lezen enorm leuk wordt. De pagina die je hierboven op de foto ziet staan is mijn favoriet. Een prachtige lucht in Kopenhagen.

Dit boek is echt een van mijn all time favorieten. Hygge past heel goed bij mij. Op de bank bij de houtkachel en kaarsen een boek lezen met een hete kop thee in je hand, dat is nou hygge. Laat dat nou net zijn wat ik het liefste doe.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *