Boeken die ik al heel lang heb maar nog nooit heb gelezen

img_0474

Ik heb in mijn boekenkast een plank met boeken die ik nog niet heb gelezen. Nu is het zo dat daar een aantal boeken op staan die ik al erg lang heb, maar nog nooit heb gelezen. Ze trekken mij niet heel erg aan, terwijl het boek mij wel leuk lijkt. Ik ga vandaag die drie boeken bespreken. Lees je mee?

img_0462

Sinds kort woont de drie├źntwintigjarige Manon Dijkstra na een verbroken relatie weer thuis. Maar niet van harte. Toch gaat het hele gezin, volgens traditie, ook dit jaar weer op wintersport naar Oostenrijk. Als Manon een meisje van een gevaarlijke afdaling redt, biedt de skischool haar een baan als skilerares aan. Het ongeval blijkt pas het begin te zijn van een serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert al gauw in een nachtmerrie.

Als ik de achterkant van dit boek lees, klinkt het echt als een boek wat ik leuk ga vinden. Ik hou namelijk enorm van thrillers en dit boek klinkt heel spannend. Mijn moeder en oma hebben het boek gelezen en vinden het ook een heel leuk boek, maar toch begin ik er telkens niet aan. Ik denk dat ik maar aan dit boek moet beginnen als ik het boek dat ik nu lees uit heb, want dan zitten we nog een heel klein beetje in de wintersport periode.

img_0463

Als Noa met rode handen bewusteloos in de hal ligt, vreest Nienke dat het visioen uit zal komen. Maar Noa is niet de enige die in gevaar is: Fabian ligt in coma en de artsen staan voor een raadsel. Weet Patricia hier meer van? Of heeft het geheimzinnige Cobrateken dat Nienke in de hal zag er iets meet e maken? Als Nienkes grootste angst waarheid wordt, wil ze stoppen met de Club. Want wie kan ze nog vertrouwen? Maar ze moeten door, want Noa wordt steeds zieker en de barre tocht van Isis is nog niet ten einde. Langzaam komen de leden van de Geheime Club van de Oude Wilg erachter dat ze onderdeel zijn van een veel groter mysterie dan ze ooit hadden gedacht…

Ik was vroeger echt enorm fan van Het huis Anubis en daarom kreeg ik toen ik negen was dit boek voor Sinterklaas. Je zou verwachten dat ik het boek dus al eens heb gelezen, maar niets is minder waar. Hoog tijd dus om het boek te gaan lezen. Ik heb deel 3 en deel 4 gelezen en dit is deel 6, dus er zullen wel wat gaten in zitten. Gelukkig heb ik heel de serie gezien en kan ik me soms nog wel wat herinneren.

img_0465

Angela en David Wilson zijn dolblij wanneer ze de kans krijgen de benauwde stad en hun hectische banen in het gigantische ziekenhuis achter zich te laten. Ze vertrekken naar het bijna paradijselijke Vermont, waar ze een nieuw leven beginnen in een idyllisch provinciestadje. Het lijkt wel een droom: er is volop ruimte en frisse lucht en er is een prachtige speeltuin voor hun dochtertje Nikki. Zowel David, internist, als Angela, gespecialiseerd in de pathologie, kan aan de slag in het plaatselijke ziekenhuis. Het mooiste van alles is dat het ziekenhuis alle faciliteiten in huis heeft om een optimale verzorging te bieden aan Nikki, die aan een ernstige aandoening van de luchtwegen lijdt. Het gezin voelt zich al snel thuis in de hartelijke gemeenschap. Dan doet zich in het ziekenhuis een aantal raadselachtige sterfgevallen voor, die aanvankelijk alleen maar Angela’s nieuwsgierigheid wekken. Maar als er plotseling ook een kind en enkele volwassenen sterven die aan dezelfde ziekte als Nikki lijden, raken Angela en David in paniek…

Dit boek haalde mijn moeder een hele tijd geleden uit de berging, omdat ze het wel iets voor mij vond. Vroeger heeft zij dit boek gelezen en toen vond ze het een heel spannend boek. Ik weet niet wat het is, maar de samenvatting achter op het boek trekt mij gewoon niet zo. Ook schrikken de 437 pagina’s mij een beetje af. Gelukkig zijn het wel grote letters, dat scheelt namelijk wel iets.

Dit zijn de drie boeken die al het langst ongelezen in mijn collectie zitten. Ik wil ze binnenkort wel een keer lezen, want anders blijven ze er voor altijd staan ben ik bang. Heb jij boeken die je al heel lang hebt maar nog niet hebt gelezen?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *