Mijn TBR voor de laatste maanden van 2018

img_1356

Een TBR (To Be Read) is een lijst met boeken die je nog wilt lezen. Mijn TBR is ontzettend lang, aangezien ik veel ongelezen boeken in mijn boekenkast heb staan. Veel mensen maken een maandelijkse TBR, maar voor mij werkt dat niet zo goed. Mijn volgende boek kies ik altijd uit door naar mijn gevoel te luisteren. Is er een boek die er nu voor mij direct uitspringt? Welk genre wil ik lezen? Toch besloot ik voor de laatste twee maanden van dit jaar een TBR te maken. 

img_1364

Harry Potter and the Philosopher’s Stone | The illustrated edition kocht ik voor mijn verjaardag. Ik besloot hem te bewaren voor het najaar, omdat ik Harry Potter boeken altijd zo gezellige sfeer vind hebben. Bewaren voor het najaar werd al snel bewaren voor de kerstvakantie. Want zeg nou eerlijk, wat is er beter dan met een dekentje en een kop thee in je hand op de bank te zitten en dit boek lezen. Het verhaal ken ik natuurlijk al, maar de illustraties zijn voor mij een verassing. Ik heb me ingehouden op het moment dat het boek binnenkwam en zo min mogelijk erdoorheen gebladerd. Ik kan echt niet wachten om dit boek te lezen, want het is echt een plaatje!

Ik zag trouwens dat de geïllustreerde versies van de Harry Potter boeken nu flinke korting hebben op bol.com. Klik hier voor boek 1, hier voor boek 2 en hier voor boek 3. Ze zijn allemaal in het Engels geschreven, dus daar moet je wel even rekening mee houden. #nospon

img_1367

Dit boek kocht ik een hele tijd geleden bij de kringloop. Ook deze heb ik bewaard voor het najaar, omdat ik dit soort boeken liever in de herfst of winter lees. De boekendief van Markus Zusak is een verhaal over een meisje van 9 jaar. Ze wordt samen met haar broertje naar een pleeggezin gebracht, maar onderweg sterft haar broertje. Als Liesel op het graf van haar broer een zwart boekje vindt, begint haar liefde voor boeken en woorden. Ze leert lezen en steelt boeken uit bibliotheken, uit boekverbrandingen, overal waar boeken te vinden zijn.

Dit boek is favoriet bij veel booktubers die ik kijk. Ondanks alle goede recensies en de vele liefde voor dit boek, stel ik het steeds uit om hem te lezen. Het boek is namelijk groot en heeft wel 554 pagina’s. Toch wil ik me er dit jaar nog aan wagen, want anders komt het er nooit van ben ik bang.

img_1371

Laten we nog eventjes terug gaan naar Harry Potter. Ik heb de serie nog steeds niet helemaal gelezen en dat wordt nu wel eens tijd, hihi. Daarom wil ik dit jaar nog Harry Potter and the Half-Blood Prince lezen. Dit is het een na laatste boek in de serie, wat betekent dat het eind steeds dichter bij komt. Dat is heel fijn, want dan kan ik een andere serie kopen en beginnen. Toch is het ook wel jammer. Ik ga nooit meer een Harry Potter boek kunnen lezen, zonder dat ik weet wat er gaat gebeuren. De films heb ik allemaal al gezien, maar in de boeken staan zoveel leuke extra’s!

Dit zijn ze dan. De boeken die ik voor 2019 nog wil lezen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik de geïllustreerde versie van Harry Potter ga lezen en de Half-Blood Prince moet ook wel goed komen. Waar ik bang voor ben is dat de boekendief er weer bij inschiet. Heb jij boeken die je dit jaar nog wilt lezen?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.