Turtles all the way down

img_9817

Ik ben al jaren groot John Green fan. Het eerste boek dat ik in het Engels las is Looking for Alaska, en sinds dien koop ik eens in de zoveel tijd een boek van John Green in het Engels om mijn collectie compleet te maken. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek van hem uit zou komen, ben ik zo snel mogelijk naar de boekenwinkel gegaan om hem te kopen. Ik heb hem al best een tijdje geleden uitgelezen, maar ik wil er toch graag een review over schrijven.

Bijna zes jaar na het overweldigende succes van Een weeffout in onze sterren schrijft John Green met Schildpadden tot in het oneindige opnieuw een briljante en onvergetelijke roman.
Het begint allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats.
Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.
In dit langverwachte nieuwe boek deelt John Green het verhaal van Aza met verpletterende directheid: ‘Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk.

Eerst wil ik het hebben over de dwangstoornis van Aza. Voor mijn gevoel is het eerder een angststoornis, omdat ik eigenlijk alles ervan herken, maar dan natuurlijk met een andere angst. Maar goed, dat laten we even achterwegen. Ik vind de dwangstoornis echt heel goed beschreven. Ik vind niet dat het geromantiseerd is of dat het mooier gemaakt is dan het in werkelijkheid is. Je leest ├ęcht wat gedachtes met je kunnen doen.

Het boek telt 303 bladzijdes, wat gemiddeld is voor John Green boeken. Het boek leest ontzettend lekker weg. Wel moest ik er even inkomen op het begin, maar dat heb ik met alle contemporary boeken. Het verhaal vind ik het mooiste van alle John Green boeken die ik heb gelezen, maar dat komt misschien ook omdat ik mezelf best vaak in Aza herken. In het verhaal zitten zoals gewoonlijk weer prachtige gedichtjes, zinnetjes en citaten.

Turtles all the way down (of schildpadden tot in het oneindige) vind ik een enorme aanrader. Ik zou het zelfs aanraden aan mensen die normaal niet van John Green zijn boeken houden. Gewoon omdat ik het boek echt veel beter vind dan de rest van zijn boeken.

You may also like

4 reacties

  1. Dit boek staat helemaal bovenaan het lijstje met boeken die ik nog wil lezen! John Green schrijft zo goed. Ik heb the fault in our stars wel vier keer gelezen en z’n andere boeken heb ik ook allemaal gelezen (behalve deze dan).

    1. Ik moet nog 3 boeken lezen. Ik heb laatst Let it snow gekocht. Die ga ik met Kerst lezen. Verder moet ik nog An abundance of Katherines en Will Grayson, Will Grayson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.