Kerstfilms die ik tot nu toe heb gekeken

23902edcfc921c91625e0e2e86a63405

Ik ben hard aan het werk om mijn doel van 10 kerstfilms kijken te halen. Ik heb er tot nu toe 4 gekeken, dus ik moet er nog wel wat. Gelukkig kijken wij met Kerst vaak de films die op tv zijn en heb ik de vrijdag voor de kerstvakantie vrij. In dit artikel vertel ik wat ik van de kerstfilms vond die ik heb gekeken en geef ik ze een cijfer.

De eerste kerstfilm van het jaar was Christmas with the Kranks. De film gaat over een gezin met een vader, moeder en een dochter. De dochter gaat voor een tijd naar het buitenland en is niet thuis met Kerst. Haar ouders besluiten om Kerst te skippen en op een luxe cruise te gaan. De buurt is het daar alleen niet mee eens. Alles loopt redelijk op rolletjes, totdat hun dochter ineens besluit om naar huis te komen voor Kerst.

Ik had over deze film gehoord in een youtube filmpje en was erg benieuwd. Toen ik ’s middags een keer vroeg uit was besloot ik met warme chocolademelk en een dekentje op de bank te kruipen en deze film te kijken. Wat was dat een goede beslissing! Ik heb enorm moeten lachen en vond het een hele leuke film. Ik geef deze film een 8.

How the Grinch stole Christmas is een echt klassieker, vind ik.  How the Grinch stole Chrismas gaat over Kerst in Whoville. Iedereen daar houdt van Kerst, behalve de Grinch die op het topje van een berg woont. Cindy Lou Who denkt dat er iets achter schuilt en gaat opzoek naar de Grinch. Zij komt achter het verhaal waarom de Grinch Kerst haat en probeert hem Kerst leuk te laten vinden.

Ik kijk hem (bijna) elk jaar en ook dit jaar heb ik hem weer gekeken. Elke keer als ik eraan begin heb ik het idee dat ik het een geweldige film vind, maar toch valt hij altijd een beetje tegen. Ik geef hem dus ook geen gigantisch hoog cijfer. Ik geef hem een 6,5.

Every Christmas has a story is een Hallmark kerstfilm uit 2016. Het gaat over een¬†nieuwslezeres die per ongeluk live op tv verteld dat ze niet van Kerst houdt. Hierdoor heeft iedereen een beetje een hekel aan haar. Ze krijgt van haar baas de kans om haar ‘Christmas spirit’ terug te vinden door samen met haar collega naar Hollyvale, een beroemd kerstdorp, te gaan. Eenmaal daar komen we erachter waardoor zij niet meer zo van Kerst houdt en komen we te weten of ze ooit nog van Kerst gaat houden.

Ik vond deze film echt geweldig! Ik hou echt van het soort films waarbij iets wordt achter gehouden en je verder in de film erachter komt wat er allemaal gaande is. En dan tijdens de film lekker speculeren over wat er gaat gebeuren. Ik ben zoals je merkt erg enthousiast en geef de film een 8,7.

Deck the halls gaat over de familie Finch. Tegenover hen komt de familie Hall wonen. Als Buddy Hall erachter komt dat elk huis vanuit de ruimte te zien is, behalve hun huis, wil hij daar verandering in brengen. Hij verlicht zijn hele huis en neemt zo de taak als kerstexpert over van Steve Finch. De twee buurmannen mogen elkaar alles behalve en Steve Finch doet er alles aan om de lichtparade rondom het huis van de Hall’s te stoppen.

Deze film leek mij ontzettend leuk. De korte samenvatting op Netflix en de trailer zagen er veelbelovend uit. Op het begin kon ik echt lachen om de film, maar ik vond hem steeds minder leuk worden. Ik vond het verhaal gewoon heel slecht. Op imdb krijgt deze film een 4,9. Ik geeft de film een iets hoger cijfer, namelijk een 5,5.

Over het algemeen heb ik dus al leuke kerstfilms gekeken, maar mijn all time favourite moet ik nog gaan kijken. Home alone staat niet op Netflix, dus ik ben naar mijn opa gegaan om de dvd’s te halen en dit weekend (weekend van 16 en 17 december) ga ik ze kijken. Ik hou echt van die film en daar kan je dus een heel hoog cijfer voor verwachten.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *