Lange autorit, what to do?

roadtrip

Ik ga naar Italië met de auto, en het wordt een best lange rit. We maken dan wel een tussenstop, maar dan nog. Een nadeel van een lange autorit is dat ik nooit weet wat ik moet doen. Nu ben ik me er een beetje in gaan verdiepen, zodat ik dit jaar iets makkelijker de rit door weet te komen. Toen besefte ik me ineens, dat ik waarschijnlijk niet de enige ben die een lange rit gaat maken, en dan niks weet te doen. Dus besloot ik mijn tips te delen op mijn blog.

Films kijken

Deze tip ligt denk ik het meest voor de hand. Een film duurt toch een tijdje en als de film is afgelopen is het alweer twee uur later. Zet bijvoorbeeld een paar films op je IPad of tablet, of misschien heb je wel van die tv-schermpjes die in de auto hangen. Mijn tip is om lange films uit te kiezen, zoals twighlight, harry potter of lord of the rings.

Auto bingo

Wij hebben thuis een doosje met bingo voor in de auto. En ook daar ben je al snel een uur mee bezig. Je hebt een kaart met 9 of 12 dingen erop die je moet zien te vinden. Het gaat van heel makkelijk, zoals een vogel, naar moeilijk, zoals een spoorweg.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Ik zie ik zie wat jij niet ziet is een heel bekent spelletje om tijd te verdrijven. En laat je dat nou overal kunnen spelen, en dus ook in de auto. Speel het met je zusje, broertje, vader of moeder en je bent net zo lang zoet tot je alles hebt gezien.

roaddtrip

Wie of wat is het?

Ook dit spel is bekent bij bijna iedereen. Je neemt een persoon of een voorwerp in gedachten, en de andere moet door middel van vragen stellen waar alleen ja of nee op geantwoord mag worden, erachter komen wie of wat de ander in zijn hoofd heeft. Een pluspunt is dat dit spel geen ruimte in beslag neemt omdat je er niks voor nodig heeft.

Nintendo mee.(??)

Vele van ons zullen vast nog wel ergens een nintendo ds liggen. Je hebt hem ergens laten verstoffen en je gebruikt hem nooit meer, maar waarom eigenlijk niet? Vroeger vond je het namelijk altijd zo leuk. Hoog tijd om hem weer eens een keer te gebruiken en alle oude spelletjes weer eens te ontdekken. Ook hiermee ben je wel even zoet.

Candy Crush.

Download alle candy crush spellen op je telefoon of IPad en je bent een tijd zoet. Als je levens namelijk bij de ene candy crush op is zijn ze alweer aangevuld bij de andere. Zo kan je uren door blijven spelen.

Tekenen

Neem een paar vellen papier mee en een pen of potlood en ga gewoon wat kleine dingetjes tekenen. Ik zou niet proberen om een echt kunstwerk te maken, aangezien dat door het rijden toch niet zal gaan lukken. Maar wat leuke doodletjes tekenen is altijd leuk.

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je er iets aan hebt, en dat je een fijne reis hebt als je op vakantie gaat!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *