Nieuwe gewoontes die ik wil aanhouden

5048f68081ef0f3c50a5cbcb0d8e9b44

Ongeveer een week geleden ben ik heel erg geïnspireerd geraakt door Kalyn Nicholson. Kalyn is een youtuber die heel erg bezig is met haar gedachten, lichaam en interesses. Ik kreeg een verschillende gewoontes van haar mee toen ik een aantal video’s keek en die wil ik zelf ook graag gaan aanleren. In dit artikel ga ik die gewoontes bespreken. Lees je mee?

2ce6e39ee591b4bbe8ca4db3b845ffe9

De eerste gewoonte die ik wil toepassen in mijn leven is yoga. Ik wil graag op de ochtenden dat ik vrij ben yoga doen. Al is het maar voor tien minuten. Het lijkt mij super om te merken dat je lichaam steeds flexibeler wordt en het lijkt mij ook gewoon heel rustgevend. Ik heb het al een keer gedaan en ik vond het super fijn!

512582ef818456eb204a936cecf181a3

Dit kan een gewoonte zijn waar sommige mensen helemaal niks mee hebben, maar wat ik heel interessant vind. Ik wil mij namelijk meer gaan verdiepen op spiritueel gebied. Ik lees al ongeveer een week mijn horoscoop iedere ochtend, en ik trek online een tarot kaart. Ik ga mij niet de hele dag vasthouden aan wat daaruit is gekomen, maar ik vind het wel een fijne inspiratiebron om de dag mee te beginnen. Als ik echt langer hierin geïnteresseerd blijf, wil ik misschien een set tarotkaarten kopen. Zo kan ik iedere dag drie kaarten trekken. Eén voor body, een voor mind en een voor soul.

6547ad1c20668fa45076ada8d7035f2b

Ik hou van lezen. Dat weet iedereen die mij goed kent en iedereen die mijn blog leest. Maar iets wat mij nooit goed lukt is om ’s avonds in bed te lezen. Ik lig dan een half uur naar mijn mobiel te koekeloeren en als ik daar dan mee stop ga ik meteen slapen. Het is gewoon een stuk beter om die telefoon weg te leggen en even te lezen voordat je gaat slapen. Al lees ik maar een kwartiertje. Het is gewoon fijn om je gedachten even te focussen op iets heel anders dan social media of wat er allemaal in jezelf omgaat.

b18a735b96aacfd3015f11cdef92f549

Het laatste waar ik mijn gewoonte van wil maken is journalen. Ik heb dit de afgelopen dagen al gedaan en ik merkte dat ik het heel fijn vond om mijn schooldag of ‘werkdag’ ermee af te sluiten, zodat ik daarna heerlijk kon relaxen. Ik schrijf eigenlijk alles op over die dag wat er in mij opkomt en als mij iets dwarszit schrijf ik het ook op. Zo kan ik met een rustig gevoel aan mijn avond beginnen.

Nou, dit zijn ze dan. Alle gewoontes die ik wil aanhouden. Ik denk dat het op zich wel moet gaan lukken om hier echt gewoontes van te maken, omdat ik het heel fijn of leuk vind om deze dingen te doen. Misschien maak ik over een tijd wel een artikel over hoe het dan met deze gewoontes gaat.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *