Waarom ik zo van lezen houd

img_9592

Ik houd van lezen. Ik heb het idee dat niet veel mensen van mijn leeftijd dat zeggen. Netflixen en youtuben is veel populairder en het boek wordt snel weggelegd. Ik moet voor mijn literatuurtentamen 8 boeken lezen en dat was zo gebeurd. Toch hoor ik tot mijn verbazing heel veel mensen zuchten en steunen als het om lezen gaat. Ik vraag me af waarom, want als je een leuk boek leest is het super leuk! In dit artikel vertel ik waarom ik van lezen houd en ik laat een mini bookshelf tour zien.

Ik vind lezen leuk om meerdere redenen. Ik vind het sowieso heerlijk om een keer iets niet digitaals te doen. Begrijp me niet verkeert, ik hou ook enorm veel van digitale dingen. Maar ik vind het heerlijk om alle digitale apparaten eens aan de kant te leggen en een papieren boek erbij te pakken. Ik lees heel soms op mijn iPad, maar het lekkerst is toch om een echt boek vast te hebben. Ik vind het bij een papieren boek ook geweldig om te zien hoe veel je nog moet lezen. Je ziet het deel dat je nog moet lezen gewoon dunner worden.

Lezen is ook echt iets wat mij super ontspant. Ik ben best snel overprikkeld en vind het heerlijk om dan in een boek te duiken, omdat het heel weinig prikkels geeft. Ook als ik slecht in slaap kom pak ik een boek erbij en dan word ik er altijd slaperig van, om vervolgens in slaap te vallen.

Als er een ding is wat ik leuk vind is het leren. Laat dat nou iets zijn wat je door lezen doet. Je kan leren over andere culturen, een bepaald onderwerp of bijvoorbeeld hoe het leven was in de oorlog. Ik lees vaak in het Engels, waardoor ik natuurlijk ook sterker word in die taal, wat enorm handig is voor mijn Engels examen in mei.

Je kan je niet alleen verplaatsen in een ander persoon, maar ook in een andere wereld. Wil je eens een kijkje nemen in de Middeleeuwen? Dat kan. Wil je naar de magische wereld van Harry Potter? Dat kan ook. Wil je met aliens omgaan? Dat kan ook. Eigenlijk is alles mogelijk en dat is zo leuk. Je kan je fantasie gebruiken.

Een ander ding dat ik heel leuk vind is niet perse verbonden aan het lezen zelf, maar gebeurd online. Namelijk de online bookcommunity. Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb. Hierbij bedoel ik bookstagram (instagramaccounts over boeken), booktube (youtube video’s over boeken) en goodreads (een app waar je van alles over boeken kunt vinden).

img_9587

Dan nu mijn mini boekenplank tour. Ik heb twee plaatsen waar ik mijn boeken bewaar. Dit is de eerste plank. Hierop bewaar ik mijn favoriete boeken en boeken die ik enorm graag wil lezen. Je ziet hier mijn John Green boeken die ik echt amazing vind, en aanschouw mijn nieuwe Harry Potter boeken set. Het neushoorntje dat erop staat is trouwens van H&M home.

img_9591

Dit plankje is in mijn kledingkast. Hier staan de boeken die ik bijna allemaal nog moet lezen, maar die niet hoog op mijn reading list staan. De boeken vond ik er ook niet heel leuk uitzien, dus heb ik ze in mijn kast gezet haha.

Nou, dit waren ze dan. De redenen die lezen voor mij leuk maken. Ik hoop dat als je lezen niet leuk vind, ik je misschien toch heb geïnspireerd om iets te lezen. Al is het je favoriete kinderboek.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *