Ik ging een weekendje naar Kijkduin

foto-24-02-18-3-31-27-pm

Het stond al een hele tijd gepland. Wij zouden met ons gezin en mijn oma tijdens het eerste weekend van de voorjaarsvakantie verblijven op het Kijkduinpark van Roompot. Ik heb er erg lang naar uit gekeken en het was echt super leuk! Het was wel erg koud, maar we hadden enorm veel geluk dat het niet regende. Ik ga in dit artikel vertellen wat wij allemaal hebben gedaan en ik heb wat leuke foto’s. Ik heb die deels gemaakt met mijn zusje haar IPhone 7+, waar ik stiekem heel jaloers op ben.

VRIJDAG heb ik geen foto’s gemaakt. Ik zat voor mijn gevoel echt enorm lang op school, maar ik was om twee uur al uit en hoefde pas het tweede te beginnen. Mijn vader bracht mij naar school en haalde mij en mijn zusje op, zodat we sneller naar huis konden om meteen te vertrekken naar Kijkduin. Wij rijden altijd naar school en terug naar huis via een polderweg en we zagen vanaf daar dat er een enorme file stond in de richting die wij op moesten. Toen we thuis waren, pakte we de laatste spullen en vertrokken we richting Den Haag. We hebben er een uur en drie kwartier over gedaan, terwijl we er normaal in een uurtje zouden zijn. Veel file dus!

Eenmaal aangekomen bij het park, reden we met de auto naar ons huisje. Die zat gelukkig heel dicht bij de ingang en bij de plaza van het park. We stapten het huisje binnen en ik was echt super blij, want het zag er echt super leuk en gezellig uit. Wij hadden trouwens een gerestyled huisje, waardoor het allemaal erg fris eruit zag. Linsey en ik kozen onze kamer uit en legde al onze spullen neer. Eenmaal gesetteld maakte mijn moeder macaroni. We konden al snel aan tafel.

In ons huisje zat een bad, want dat was een eis van mij. Thuis hebben we geen bad en dat vind ik enorm jammer! Na het eten besloot ik om in bad te gaan. Ik had een bathbomb mee die ik een hele tijd terug van een vriendin heb gekregen. Ik liet het bad vollopen, legde mijn pyjama klaar en legde, toen het bad vol genoeg was, mijn bathbomb erin. Hij kwam niet van Lush, maar hij rook erg lekker en liet het water een mooie roze kleur worden.

’s Avonds keken we met zijn allen The voice kids en we smolten weg bij sommige kandidaatjes. Linsey en ik gingen een beetje op tijd naar bed, zodat we de volgende ochtend een beetje op tijd zouden kunnen ontbijten.

ZATERDAG

foto-24-02-18-1-01-13-pm

Zaterdag ochtend zouden we lekker uitgebreid ontbijten. Dat is iets wat ik super gezellig vind, maar we thuis eigenlijk nooit doen. Ik was al om zeven uur (!) wakker en had lang genoeg de tijd om de croissantjes te maken. Ik heb tot half negen gelezen en daarna gingen we ontbijten.

Na het ontbijt gingen we de stad in. Ik kocht mijn aller eerste lush bathbomb en ik kon het niet laten om The American book center in te gaan. Dit waren mijn favoriete planken, met allerlei Harry Potter boeken erop. Ik weerstond de verleiding en liep met lege handen naar buiten.
foto-24-02-18-12-58-12-pm

Toen we geluncht hadden bij een tentje vlakbij dit gebouw, besloten we op verkenningstocht te gaan. Er is namelijk heel wat te zien in Den Haag.

foto-24-02-18-3-31-27-pm-1

Ik had de Chinese boog, die je ziet op de foto bovenaan het artikel, al gezien toen we net in het centrum waren. Ik kon Chinatown met mijn liefde voor China natuurlijk niet overslaan, dus gingen we dat even verkennen. Ik vond het echt super leuk dat er overal lampionnetjes hingen en dat er op straatnaambordjes ook de Chinese naam staat. Verder was er niet veel bijzonders aan, maar het was toch leuk om het even gezien te hebben.

foto-24-02-18-3-31-27-pm-2 foto-24-02-18-3-31-27-pm-3

Toen we Chinatown gezien hadden, gingen we op pad naar Paleis Noordeinde. Ik zag van een afstandje al dit imposante standbeeld en van dichtbij vond ik hem echt heel gaaf. Aan de overkant van het beeld heb je natuurlijk ook het paleis. Wat een prachtig gebouw is dat zeg! De poort ziet er trouwens ook heel mooi uit.

Op de borden zagen we ook de paleistuin staan, dus daar zijn we ook naartoe gelopen. Dat viel ons allen een beetje tegen. We hadden echt zo’n tuin met buxussen verwacht, maar het was eigenlijk gewoon een parkje.

foto-24-02-18-2-11-23-pm

Inmiddels begon ik het echt heel koud te krijgen, maar we konden natuurlijk niet weg voordat we het politieke deel van Den Haag hadden gezien. Ik maakte alleen een foto van de Ridderzaal, omdat mijn handen er anders echt afvroren.

Terug bij het huisje warmde we op en besloten we waar we zouden gaan eten. We hadden een heel leuk restaurant gezien dicht bij het park, maar die kon geen reserveringen meer aannemen. Daarom besloten we bij het restaurant op het park zelf te gaan eten. Ik had niet zulke hoge verwachtingen, maar het was me toch lekker! Ik bestelde een Angus beef burger en die was echt verrukkelijk.

Na het etentje zat ik propvol, maar dat kon de pret niet drukken, want ik zou in bad gaan met mijn gekochte bathbomb. Ik had yellow submarine gekocht en die was echt geweldig. Hij rook enorm lekker en het water kreeg een leuke gele kleur. In bad keek ik een aflevering van Gossip gossip girl en ontspande ik heerlijk. Bij de Primark had ik die middag een Harry Potter pyjama gekocht en die trok ik lekker aan nadat ik in bad was geweest.

Ik heb sinds ik mijn fitbit heb nog nooit zoveel stappen gezet als deze zaterdag. Ik zette namelijk 15596 stappen, wat voor mij enorm veel is.

ZONDAG

foto-25-02-18-10-43-10-am foto-25-02-18-10-52-28-am foto-25-02-18-11-39-03-am

Zondag ochtend was ik weer vroeg wakker en las ik How to be Parisian wherever you are uit. Na een heerlijk ontbijtje gingen wij naar het strand. Helaas niet met z’n allen, want Linsey had de avond ervoor haar enkel verzwikt en ze had daar nog steeds last van. We liepen het park uit en staken de duinen over. Eenmaal op het strand kwamen we er achter dat het niet zulk lekker weer was voor een lange wandeling, want er stond me een snijdende wind zeg! Ik liep voorop naar het water en genoot van het geluid van de golven. We hebben daar even gestaan en zijn daarna terug gegaan naar het huisje.

De rest van de dag hebben we relaxt doorgebracht. Ik heb veel gelezen, opgeruimd en we hebben Party&Co gespeeld. ’s Avonds haalde we friet en ging ik voor de laatste keer in bad.

MAANDAG

Maandagochtend was het tijd om weer naar huis te gaan. De wekker ging om acht uur en zodra iedereen zich had klaargemaakt gingen we ontbijten. Daarna wat het een kwestie van spullen bij elkaar pakken en gaan met die banaan.

Ik heb echt ontzettend genoten van dit weekend. Het was gewoon zo gezellig! Het huisje was top en het was erg schoon en netjes.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *