Het hoofdstuk is afgesloten

 

ffa31e304a2c5505dbb4e76c7d0d4ad9

Afgelopen woensdag heb ik de deeltijd periode afgesloten. Ik kom voortaan niet meer op deeltijd, en ga het nu zelf doen in mijn eigen omgeving. Dit artikel is gewijd aan het afgelopen jaar, waarin ik veel ups en downs mee maakte.

27 januari 2016, toen begon alle ellende. Ik werd misselijk wakker en had enorm veel spanning. De spanning en gedachtes zakte bijna niet toen ik me de volgende dag weer normaal voelde. Na een week waren de gedachtes zo erg dat ik bijna niks meer durfde te eten, omdat ik bang was dat ik daardoor zou moeten overgeven. Nu, bijna 1,5 jaar later, zijn de gedachtes er nog steeds. Ik heb op deeltijd en in allerlei therapie├źn handvatten gekregen om ze minder te maken en er mee om te kunnen gaan. Dat is gelukt. Ik ben weer terug op mijn oude school, ben dus gestopt met deeltijd, en ik doe mijn uiterste best om er wat gewicht bij te krijgen.

dinsdag

Vrijdag 31 maart hebben mijn begeleidster en ik een afbouwschema gemaakt voor deeltijd en een opbouwschema voor school. In het bpo (behandelplanoverleg) van ongeveer een week daarvoor had mijn leraar het idee dat ik over 3 weken helemaal op de andere school zou zitten. Toen zei ik dat ik dat te snel vond. Maar toen we het schema hadden gemaakt vond ik het goed om nog maar 2,5 week op de school bij de ggz te zitten. Deeltijd zou nog 4,5 week duren. Tijdens mijn bpo had ik niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan, maar toen we het schema aan het maken waren was dit hetgeen wat goed voelde.

Woensdag 19 april nam ik afscheid op de school bij de ggz, waar ik als ik heel eerlijk ben, niet zoveel moeite mee had. Ik had gewoon erg veel zin om weer lekker terug te gaan naar mijn oude school. Woensdag 3 mei had ik het afscheid op deeltijd. Daar had ik meer moeite mee. Ik heb daar namelijk dik een jaar geknokt, hele leuke dingen meegemaakt, minder leuke dingen meegemaakt, en een band gekregen met de mensen op deeltijd. Het was daarom ook erg gek om daar voor de laatste keer in de groep te zijn. Ik heb wel een enorm fijn afscheid gehad. Ik had al heel lang terug besloten dat ik op mijn afscheid Party&co wilde doen, omdat ik dat bij iemand anders afscheid zo leuk vond. Dus zo gezegd zo gedaan, we hebben Party&co gespeeld. Een tijdje later was het tijd voor de lunch, en daarna was het tijd voor de laatste keer pmt (psychomotorische therapie), waar ik en iemand anders die afscheid nam van pmt allebei een spel mochten bedenken om te doen. Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Ik kreeg een hele leuke kleine Boeddha met een geur eraan, dus nu ruikt mijn kamer echt heerlijk! Ook kreeg ik van een aantal hele leuke en lieve brieven. Ik had taart mee genomen dus die aten we op. Ik had me geen beter afscheid kunnen wensen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *