Mijn doelen voor 2018

img_0170

Het is inmiddels al 3 januari, maar ik heb vandaag pas mijn doelen vastgesteld voor dit jaar. Ik doe nooit aan goede voornemens, maar ik stel wel altijd doelen. Per maand bedenk ik ook weer kleinere doelen, die vaak met de jaardoelen te maken hebben. In dit artikel wil ik mijn doelen voor 2018 bespreken.

Ik heb dit al vaker op mijn blog benoemd, maar ik hou van lezen. Ik heb er zelfs een keer een artikel over geschreven. Net zoals vorig jaar doe ik ook dit jaar mee aan de goodreads challenge. Vorig jaar wilde ik 15 boeken lezen. Dat doel heb ik gehaald door 20 boeken te lezen. Dit jaar wilde ik daar een schepje bovenop doen door mijn doel op 25 boeken te zetten. Ik ben er bijna zeker van dat dit gaat lukken, want dit jaar heb ik enorm lang zomervakantie doordat ik in de examenklas zit. Ik wil wel gaan werken, maar dan hou ik nog veel vrije tijd over.

Mijn blog en ik hebben een lange tijd een haat-liefde verhouding gehad. Ik wilde er zelfs mee stoppen. Toch kreeg ik opeens een ingeving en wilde ik er weer helemaal voor gaan. Doordat ik niet goed plande, lukte het mij maar niet om regelmatig iets online te zetten. Dit ga ik anders doen. Deze kerstvakantie probeer(de) ik elke doordeweekse dag iets te plaatsen en dat wil ik de week na de vakantie ook doen, aangezien ik dan tentamenweek heb en in die week twee dagen vrij ben. Het doel om elke doordeweekse dag iets te plaatsen is niet helemaal gelukt, maar het komt aardig in de buurt. De rest van het jaar wil ik op drie dagen per week een artikel online zetten. Op maandag een just my life en op woensdag en vrijdag een ander artikel.

Een doel waar ik heel hard mijn best voor moet doen om het niet te laten lukken is slagen. Ik sta er op dit moment super goed voor en het moet echt heel raar lopen mocht ik niet slagen. Dit jaar heb ik tot nu toe nog geen onvoldoendes gehaald, dat wil ik wel zo houden. Daar doe ik dan ook mijn best voor door goed te leren. Waarschijnlijk sta ik ergens in juni dus met een vlag op de foto!

img_9754

Het volgende doel is wel iets moeilijker te halen voor mij. In de wintermaanden dan. Ik wil namelijk meer buiten zijn. Ik fiets elke dag naar school en in de zomer en lente zit ik al erg snel buiten, maar ik wil in de wintermaanden wat vaker naar buiten. Onze honden laten mijn ouders meestal uit, maar ik zou natuurlijk wel vaker mee kunnen gaan of met een van de honden wat langer kunnen lopen.

Ik wil mijn instagram account @justquinty_ wat actiever gebruiken. Ik vind het enorm leuk om foto’s te maken, maar ik deel bijna niks daarvan op mijn instagram account. Tijd om daar wat meer tijd en aandacht in te stoppen!

Een heel cliché doel is om gezonder te leven. Ik leef redelijk gezond, maar ik eet veel te weinig fruit en groenten, en ik sport vrijwel nooit. Dit jaar wil ik daar verandering in brengen. Ik ben al goed bezig met het minderen van frisdrank. Ik drink namelijk bijna alleen maar water en thee (zonder suiker). In het weekend vind ik het prima als ik een keer een glaasje frisdrank pak, maar ik wil er doordeweeks eigenlijk mee stoppen.

Dit zijn mijn doelen voor het jaar 2018. Ik kijk enorm uit naar dit jaar, omdat ik het idee heb dat dit mijn jaar gaat worden. 2016 en de eerste helft van 2017 waren niet echt mijn favoriete jaren, maar dit jaar komt het wel goed, denk ik.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *