Personal Update | Examenstress?!

2015-06-01-18-26-50

Hey hoi, zoals je hoogstwaarschijnlijk wel in de gaten hebt gehad, is het ineens super mooi weer hier in Nederland. We zijn van de winter ineens overgegaan naar de zomer, ook al zal dat over een paar dagen weer over zijn (helaas). Door het lekkere weer ben ik eigenlijk helemaal vergeten aan mijn blog te denken. Echt stom, I know, maar ik kreeg super veel zin om een personal update te schrijven, dus alles is weer goed. Lees je mee?

Het is vandaag twintig april en dat betekent dat over ongeveer 23 dagen mijn examens beginnen. Ik zit al een tijdje in de examenperiode en het leek mij wel leuk om wat over die periode te vertellen in deze update.

Vrijdag 30 maart was het dan zover, mijn laatste lesdag. Na die dag zou ik nooit meer normale lessen volgen op de middelbare school. Best een gek idee eigenlijk. Natuurlijk krijg ik op mijn vervolgopleiding lessen, maar geen aardrijkskunde- of geschiedenislessen meer. Ondanks dat ik dat een heel gek idee vond, had ik er totaal geen moeite mee. Want wie zou die geschiedenislessen of aardrijkskundelessen nou missen?

De week na die 30 maart, dus de week van 2 april, begon mijn tentamenweek. Tentamens zijn, voor degene die het niet weten, schoolexamens en die zijn een deel van je eindexamen. Ik vond het wel prima die tentamenweek, want ik had veel vrij. Ik moest natuurlijk wel leren, maar dat werd met de dag minder. Ik heb de tentamens in die week super goed gemaakt, want mijn laagste cijfer was een 6,8. Op maandag 9 april had ik mijn Nederlands mondeling en daar zag ik erg tegenop, zoals ik al vertelde in het just my life artikel. Ik had de rest van die week vrij en moest alleen op vrijdag even naar school om een herkansing op te geven. Ik koos voor het laagste cijfer en zou geschiedenis herkansen, want daar had ik een 6,8 voor. (Wat trouwens al hartstikke goed is, maar toch).

Afgelopen maandag had ik examentraining voor geschiedenis, dat had ik zelf opgegeven. De examentraining hield in dat we met het groepje die zich voor geschiedenis hadden opgegeven, een oud-examen gingen maken en bespreken. Dinsdag had ik studieverlof, omdat ik woensdag mijn herkansing zou hebben. Die heb ik super goed gemaakt, want ik had een 8,2 gehaald! En ook deze week was ik de rest van de week vrij.

Nu is het vrijdag en geniet ik heerlijk van mijn vrije dag. Ik heb nu meivakantie, wat een hele drukke periode gaat worden. Ik moet namelijk leren voor examens, een aantal hele dagen werken en ik ga twee daagjes naar Maastricht.

Ik heb zin in de rest van de examenperiode en ik ben eigenlijk totaal niet zenuwachtig voor de examens. Ik weet gewoon dat ik hard mijn best doe en dat ik super goede cijfers heb gehaald voor alle tentamens. Het moet raar lopen mocht ik niet slagen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.