Personal update | Hoe gaat het nu met mij?

2015-06-01 18.15.21

Misschien hebben jullie wel gemerkt dat ik een lange tijd afwezig ben geweest op mijn eigen stukje internet. Dat komt omdat ik begonnen ben met een behandelingen tegen mijn emetofobie en ik me daardoor echt vreselijk heb gevoeld. Hoe dat komt leg ik uit in dit artikel.

Aan het einde van de maand maart zijn we begonnen met gesprekken bij de GGZ om een plan te maken hoe het verder moet. Na twee gesprekken hadden we een soort plan opgezet. Ik zou de donderdag na het gesprek meteen beginnen bij de deeltijd. Deeltijd is een groep bij de ggz waar je dan bij zit en ook therapieën krijgt. Ik zit nu nog in de observatie periode en ben nu bezig met drie soorten therapieën. Beeldende therapie, waar je met creatieve dingen zoals verven en tekenen aan de gang gaat, Pmt, waar je gaat sporten  en cognitieve gedragstherapie waar ik echt bezig ga zijn om mijn angst weer de baas te worden.

IMG_3741

Twee weken geleden ben ik naar de psychiater geweest om te bespreken hoe het verder moest met mijn medicijnen die ik kreeg om mijn angst te onderdrukken. De psychiater zei meteen dat ik een van de twee tabletten moest afbouwen, en ik vond dat geen probleem omdat ik dacht dat die toch niet werkten. Dat had ik mis. De eerste week mocht ik alleen ’s ochtends mijn tabletje innemen en dat heb ik gemerkt! Ik had afkick verschijnselen, en niet zo’n beetje ook. Ik gloeide helemaal van binnen, trilde zo erg dat ik bijna niet op mijn benen kon staan en ik had hartkloppingen. Gelukkig was het na 4 dagen helemaal weggetrokken. Toen ik een week alleen de ochtend een tablettje mocht innemen, moest ik helemaal stoppen. Gelukkig had ik hier geen afkickverschijnselen van, maar ik was wel veel angstiger dan eerst.

School staat nu even helemaal stil… Ik red het niet om de lessen aanwezig te zijn en mijn concentratie is enorm laag. Ik had vorige week proefwerkweek en had één toets gemaakt, en ik denk dat het een heel laag cijfer is. Ik had het er al met mijn moeder over gehad, dat het misschien beter zou zijn als ik dit jaar nog eens over ga doen, en was het eigenlijk wel met haar eens. De volgende dag hadden we weer overleg met school en de conrector heeft liever dat ik overga naar havo 4 en dan dat jaar een keer over doe, aangezien ik dan mijn vakkenpakket al heb. Na de meivakantie wil ik in ieder geval weer proberen om aanwezig te zijn bij de belangrijkste vakken, zodat ik niet té veel mis.

Hoe gaat het nu met mij? Het gaat het ene moment hartstikke goed, en het andere moment kan ik niet stoppen met huilen. April is een hele moeilijke maand met 3 etentjes en 2 verjaardagen, maar dat zijn goede oefeningen. Mei zal ook wel een drukke maand zijn, omdat er een hoop mensen jarig zijn, waaronder mijn zusje en ik, dus dat wordt ook een lastige maand. Maar ik ga ervoor vechten en ik zal hoe dan ook over mijn angst heen komen. Dat zal niet 1,2,3 gebeurd zijn, maar ik ga ervoor!

You may also like

1 reactie

  1. Ik wil even laten weten hoe trots ik op je ben, en je een kanjer van een dochter bent. lieve schat, het is heel moeilijk deze tijd, maar je bent echt heel goed bezig, en het gaat je lukken om hier doorheen te komen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *