Personal update | Veel veranderingen

img_7258

Toen ik me bedacht dat het wel weer eens tijd werd voor een personal update wist ik niet dat ik iets meer dan een jaar geleden de vorige had geplaatst. Sinds vorig jaar is er een hoop veranderd en het lijkt mij leuk om jullie daar ook iets over te vertellen.

In het vorige artikel vertelde ik dat ik naar de school van de ggz was gegaan. Ik heb daar een ontzettend fijne tijd gehad en heb daar goed aan mezelf kunnen werken, zonder dat school daaronder leed. Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt praat ik in de voltooide tijd, want eind maart van 2017 hebben we overlegd met mijn oude school om daar langzamerhand weer terug naartoe te gaan. In het begin van april had ik mijn bpo (behandelplanoverleg) en daarin zou besproken worden hoe we het allemaal zouden gaan doen. Ik zou namelijk ook gaan stoppen met de deeltijd, want dat was ook niet meer nodig. In dat bpo hebben we besloten dat ik met mijn begeleidster een afbouwschema zou gaan opstellen.

Zo gezegd zo gedaan. Mijn begeleidster en ik maakten een opbouwschema voor school en een afbouwschema voor deeltijd. Toen we daarmee bezig waren kwamen we erachter dat het allemaal veel sneller zou gaan dan we verwacht hadden, want ik zou 19 april volledig overgaan naar mijn oude school, en 3 mei zou mijn laatste dag op deeltijd zijn. Het afscheid op de school van de ggz was heel leuk. Mijn leerkracht had een keer een weddenschap verloren over een ijszaak en zou onze klas nog gaan trakteren op ijs. Maarja, dat moest wel gebeuren voor die 19 april. Dat gebeurde dus op mijn laatste dag.

2cb467a1443195da6394fb872dab52e7

Het afscheid op deeltijd vond ik best moeilijk, omdat ik daar natuurlijk iets meer dan een jaar heb gezeten. Maar ik vond het ook ontzettend fijn. Het zou namelijk betekenen dat ik eindelijk weer normale vakanties zou hebben, zonder dat ik 3 keer per week naar Breda zou moeten. In de meivakantie besloten we te kijken hoe dat zou gaan. De eerste week van de meivakantie had ik helemaal vrij en de tweede week zou ik op maandag komen en woensdag afscheid nemen.

Ik ben echt super dankbaar voor hoe mijn herstel bij de ggz is verlopen. Ik heb op deeltijd super lieve en leuke mensen leren kennen en het allerbelangrijkst, ik heb mezelf ook beter leren kennen. Ik kwam erachter dat ik niet de angst was en dat ik de angst de baas kon zijn. Ik heb geleerd mijn mening te geven en me minder aan te trekken wat anderen ervan vinden. Afgelopen week heb ik ook mijn allerlaatste gesprek gehad bij mijn psychologe en nu ben ik dus helemaal weg bij de ggz. Ik vind het soms best spannend, maar ik weet dat ik het ook zelf kan. En mijn herstel is nog niet helemaal compleet, want er zijn nog momenten waarop het minder goed met mij gaat, maar dat zal voorlopig nog wel blijven.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *